Real life gaming in de bossen | Moon Trees Challenge

Een real life avontuur in de bossen

Een innovatie van Springlab en Klimbos Nederland

Moon Trees is een ontwikkeling van innovatiebureau Springlab en Klimbos Nederland. Samen creëerden zij een heuse real life game voor kinderen, tieners en volwassenen. Springlab heeft namelijk een missie: mensen wereldwijd in beweging krijgen. Ze geloven namelijk dat de mens gemaakt is om te bewegen. En dat bewegen essentieel is voor een gezond en gelukkig leven.

We bewegen veel te weinig

Volwassenen zouden minstens twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten moeten doen. Kinderen zouden dat zeker drie keer per week moeten doen, zegt de Gezondheidsraad. Het RIVM schat dat ongeveer 45 procent van de bevolking aan deze richtlijn voldoet. Het percentage ligt met 55 procent het hoogst voor de groep 4- tot en met 11-jarigen en met 28 procent het laagst voor de groep 12 tot en met 17-jarigen. Bij de groep 18-plus ligt het percentage op 44 procent (NPO, 2017).

Kinderen spelen steeds minder buiten

Ook het aantal kinderen dat elke dag buiten speelt is in vijf jaar drastisch gedaald, blijkt uit onderzoek van Kantar Public in opdracht van Jantje Beton.

Sinds 2013 is het aantal kinderen dat iedere dag buiten speelt gedaald van 20 procent naar 14 procent. 30 procent speelt nooit of maar één keer in de week buiten, vijf jaar geleden speelde nog maar 20 procent zelden buiten (NPO, 2017). Hoog tijd voor aantrekkelijke en innovatieve concepten dus die aanzetten tot bewegen en buitenspelen, zoals Moon Trees.

Real life gaming is het nieuwe sporten

Computergames zijn onder kinderen en tieners razend populair. Dus wil je hen aanspreken en stimuleren om buiten te spelen dan kan je dat doen door een brug te slaan tussen buitenspelen en gaming. Real life games zoals Moon Trees zijn spellen gebaseerd op computergames. De nieuwste technologie uit de gamewereld is gebruikt bij de ontwikkeling van Moon Trees.

Het spel Moon Trees verlangt meer dan voldoende fysieke inspanning en sociaal-emotionele inzet om te voldoen aan de definitie van sport. Moon Trees is gebaseerd op computergames, maar vindt plaats in de fysieke wereld. Moon Trees is dus de overtreffende trap van een computergame en nog gezond ook! We zijn ervan overtuigd dat we met Moon Trees kinderen, tieners en volwassenen in beweging kunnen krijgen!